Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti

Modalitati promovare blog

Am fost intrebat de mai multe ori ce faci dupa ce iti deschizi un blog. Cum il promovezi, cum iti cresti numarul de vizitatori, cum devii cat mai cunoscut sau cum iti poti monetiza un blog. Nu conteaza despre ce e blogul tau. Poate sa fie legat de orice: aberatii, politica, critici, muzica, filme sau un simplu jurnal personal. Probabil cel mai important sfat pentru un blogger care e la inceput ar fi sa foloseasca DOAR continut unic. Daca tu copiezi stiri, articole de pe alte bloguri sau orice altceva nu o sa primesti vizite organice [de la Google] pentru articolele respective. Orice articol copiat e inutil si nu iti va aduce nici un vizitator in plus.

Cum iti aduci vizitatori pe blog?

* Comentarii pe alte bloguri – Oricand ai ceva de comentat pe anumite bloguri adauga link-ul tau la URL si o sa-ti vina traffic prin comentariile respective de la blogurile foarte vizitate. Pe Trafic.ro la Bloguri o sa gasesti o multime de bloguri cu multi vizitatori zilnic.
* Link-exchange - Google nu agreaza link-exchange-ul dar e o metoda buna de a primi destule vizite in plus.
* Semnaturi pe forumuri – Daca esti activ pe un forum care permite adaugarea linkurilor in semnatura si postezi destul de des, o sa atragi multi vizitatori de pe forumul respectiv.
* Twitter – Twitterul devine din ce in ce mai popular si daca ai multe persoane care iti urmeaza contul de microblogging cand mai introduci un link pe acolo foarte multi o sa viziteze articolul respectiv.
* Social bookmarking – Pentru site-urile in engleza e o metoda perfecta pentru mine dar site-urile de social bookmarking in romana nu sunt atat de populare. Digg, Blogoree si Pligg sunt cateva din site-urile de profil romanesti.
* Concursuri – Premiul poate fi orice: de la o cartela de reincare, un loc pentru banner pana la stick-uri sau iPod-uri. Sunt o multime persoane care vor fi interesate de asa ceva si o sa revina pe blog pe viitor.
* Linkeaza – Mentioneaza articole scrise de alti bloggeri si ei o sa vina pe blogul tau.

Cea mai importanta modalitate de promvoare a fost si va fi: continutul. Daca ai articole de calitate totul merge pe “word of mouth”. Lumea vine, citeste, da mai departe linkul altor persoane si linkeaza articolele tale pe blogul lor.

De evitat:

* Mesaje de genul “Vreau si eu link exchange. Baga-mi linkul meu si apoi te bag si eu“. Dupa ce ca ai 1 vizitator la 3 zile si mai dai si un mail de genu asta sa nu te miri daca nu vrea nimeni sa faca link exchange cu tine.
* Banner Exchange – Mi se pare o solutie de multe expirata. Poti sa iti faci propriul banner si cei care o sa-ti aprecieze blogul o sa-l adauge de bunavoie dar un blog cu zeci de bannere e insuportabil si greu de citit.
* Commenturi SPAM – daca tot comentezi pe alte bloguri, fa-o si tu la subiect, nu spama cu nesimtire.

Niciun comentariu: