Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti

Promovare blog

De mult am gandit ce si cum sa fac sa-mi promovez blogul cat mai eficient. Stiu mai multe metode, care mai de care mai complexe, mai “mancatoare” de timp. Ei bine, acum m-am hotarat sa pun cap la cap putina mea stiinta si impreuna cu cei care (poate) ma citesc sa fac o lista de mijloace de promovare ( a se citi ATRAGERE de NOI vizitatori) a blogului cat mai eficiente, excluzand din aceasta lista motoarele de cautare (momentan). Lansez pe aceasta cale o invitatie catre voi toti sa veniti cu comentarii din experienta voastra, din ce ati mai auzit pe ici pe colo si sa vedem ce ne iese.Asadar, se da urmatoarea SITUATIE: am blog, sa spunem ca scriu frecvent si oki ca si continut. Are o tema faina, ceva seo si posibilitate de abonare. Important: scriu in romana (deci mai pe scurt ies din discutie referalii straini si digg/stumbleupon). Important: e un blog general, despre mine, despre ce mai patesc sau in fine. Nu e nisat. Cum imi promovez blogul? Unde? Mai exact ce si cum fac ca sa aduc cat mai multi vizitatori pe situl meu? (Nu vb aici de cei veniti din google ca urmare a unor articole scrise de mine pe blog).

Inscrierea in directoare

Primul pas pe care il face orice proprietar de site, nu neaparat blog, este sa-si inscrie creatia in cat mai multe directoare. Unele transfera page-rank, altele nu. Este o metoda de promovare zic eu auxiliara deoarece plasandu-ti linkul peste tot, in ceva timp vei avea rezultate mai bine plasate in rezultatele cautarilor pe google. Nu aduce mult trafic dar ajuta enorm pe partea de seo.

Comentarii pe/despre alte bloguri

O metoda putin luata in seama desi la indemana oricui. Commentariile pe alte bloguri ajuta la promovarea propriului blog prin simplul fapt ca omul e curios. E curios sa stie “cine e ala domne?”, de ce a zis aia, sau pur si simplu nu are ce face. La noi mediul e mult mai favorabil, neexistand foarte multe bloguri cu peste 20-30 de comentarii constant (poate doar tolo) astfel comentariul tau fiind usor de remarcat. Ce te ajuta? Sa fii primul, sa ai un avatar atragator (pe blogurile care permit), sa ai un comentariu foarte lung, insa corect gramatical, bine punctat (nu scrie balarii) si spatiat, sa ai un comentariu foarte bine punctat, sa ai un comentariu care naste controversa (nu prin injuraturi dar printr-o problema bine pusa, o informatie noua, o contrazicere cu cineva, insa cu cap, etc). Regula de baza, nu scrie ca sa te aflii in treaba (gen “oki, asa e”, “bravo frate”, un smiley; incearca sa… leave a mark pe blogurile prin care “treci”). In felul asta cred ca vei reusi sa starnesti curiozitatea, interesul celor care citesc articolul (mai multi sau mai putini) si comentariile si sa-i atragi catre blogul tau.

Deasemenea trackbackurile sunt foarte folositoare. Scriind despre ce a spus cineva si dand link catre acesta cititorii articolului vor fi mai mult decat curiosi sa afle ce s-a mai zis in legatura cu acel subiect si daca reusesti sa ai o parere bine intemeiata, argumente forte sau sa fii funny (depinde de subiect) ai sansa sa-ti ramana fideli. Citeste la Zoso pe blog despre comentarii si trackback si incearca sa iei in seama ce a zis omu asta. Poate ca stie si el ceva.

promovare blog

LinkuiesteMentioneaza-i pe altii in posturile tale (am vazut azi un post marfa la cutarica) si da link catre ei. Pune-i la blogroll. Te ajuta foarte mult sa te faci cunoscut sa “ii chemi catre tine” fara sa li te milogesti. Daca ai un continut bun vor deveni interesati si te vor citi. Ia exemplu de la Dida.

Digg/StumbleUpon (Totusi)

Singurul beneficiu de pe urma acestor “servicii” (de care spuneam ca nu zic) este, in cazul in care reusesti sa ai mai multi vizitatori cu un continut de post gen poze funny sau filmulete youtube, de a primi linkuri si a fi mentionat in alte bloguri fapt care ajuta la PR sau in technorati, dupa cum spune si Buddha aici. Ei bine, trebuie torusi sa recunosc ca mai ai o (mica) sansa cu romanii care stau pe aceste situri si te pot vedea.

Taguri

O initiativa ce pare sa creasca de la zi la zi, tagurile pot aduce un plus de cititori, pot aduce linkuri, pot consolida legatura blogareasca din bloggeri :)) (hai c-am zis-o: ). Uneori par stupide, alteori poate nu ai timp de ele, cateodata te enerveaza, dar fii sigur ca intotdeauna te ajuta. Ai rabdare si “strange” cateva tag-uri raspunzandu-le la toate odata daca timpul iti este asa de pretios. Porneste o “leapsa” si vezi pe unde ajunge. Porneste o leapsa si lasa regulile la tine pe blog pentru a te pomenii si altii. Uita-te la Dojo pe blog si citeste cate ceva despre tagging aici. Cu siguranta te va ajuta ;) .

Concursuri si socializari

Bate-ti capu si incearca sa organizezi un concurs, cum a facut Buddha cu bloggeri.ro, cum a facut Cristian Manafu cu Best Blog Design si cum incearca Bobby cu WeReviewBlogs (btw, bravo, buna initiativa). Incearca macar sa ajuti la organizarea unuia. Socializeaza si iesi la suc, la intalnirile de bloggeri, la petreceri sau la karaoke. Daca porti un tricou funny, daca macar discuti cu ceilalti, te faci remarcat si bagat in seama. Ii faci curiosi sa stie ce scrii, despre ce oare ai putea sa scrii tu…

Niciun comentariu: