Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti

Sfaturi SEO

Titlul si Descrierea paginii – Am observat ca e mult mai bine daca titlul e simplu si relevant, fara prea multe cuvinte cheie separate prin “|” si usor de inteles. Densitatea mare a cuvintelor cheie in titlu nu te ajuta deloc sa ai un ranking mai bun pentru toate keywordurile.

Varsta nu e atat de importanta - Un site nou cu continut bun si backlinkuri de calitate poate obtine rezultate bune in SERPs chiar daca nu are varsta si trust rank.

Backlink-urile – Cred ca cel mai important factor in optimizarea SEO sunt backlinkurile – fiecare link catre site-ul tau iti poate aduce un mic beneficiu in special daca are anchor text potrivit.

* Linkurile relevate de la site-uri related cu anchor potrivit te ajuta enorm sa obtii un ranking bun in SERPs
* Linkurile contextuale au greutatea cea mai mare
* Linkurile din directoare sunt utile in punct Ro dar in engleza nu iti aduc nici un beneficiu.
* Linkurile sitewide si blogroll sunt de multe ori inutile si au cam aceeasi valoare cu un link simplu de pe homepage.
* Nu construi toate linkurile pe homepage – e foarte bine daca aduni multe linkuri catre pagini interioare

Importanta anchor-ului – Obtinerea de linkuri cu anchor targetat e un must dar niciodata nu e bine sa obtii doar backlinkuri cu aceleasi anchor text. Incerci sa construiesti linkuri cu variatii ale keyword-ului pentru care vrei sa optimizezi si in felul asta totul va parea mult mai natural pentru Google.

Cum obtii linkuri?

* Comentarii pe bloguri
* Social bookmarking
* Semnaturi in forumuri related
* Cumperi linkuri in posturi pe bloguri
* Linkuri din directoare nisate si directoare de articole
* Linkuri de pe pagini gratuite – iti faci un blog gratuit pe multimea de platforme care exista si in cele 3 posturi pe care le scrii acolo cu continut unic ai grija sa strecori linkuri catre site-ul tau bine anchorate
* Schimbul de articole – Tu ii pui un link intr-un articol, el iti pune un link in alt articol
* Link exchange 3 way – A linkeaza B -> B linkeaza C -> C linkeaza A
* Continut de calitate pe care alte persoane il vor linka natural

Nu dau rezultate: linkurile sitewide sau blogroll, linkurile in footer, link-urile pe pagini spammy cu sute de linkuri nerelevante, linkurile pe pagini cu continut duplicat, link exchange-ul one to one si linkurile obtinute prin software de submit automat sau semi automat

SEO constant si continuu: Daca obtii linkuri constant site-ul o sa fie privit cu ochi mai buni de Google. Decat sa lucrezi la backlinks non stop 5 zile si apoi sa te opresti 2 luni mai bine obtii azi un link, maine altul si tot assa. Daca muncesti constant, faci toate chestiile de baza corect si ai grija sa obtii linkuri cum ii plac lui Google o sa ajungi pe primele pagini mai devreme sau mai tarziu.


2 comentarii:

Luminita Dinu [Lumis] spunea...

Ok, vad ca blogul e nou dar se arata interesant.Il voi urmari cu interes.Nu vrei sa scrii un articol in blogul meu, Bani pe net pentru toti? Am scris si eu cate ceva despre
promovarea blogului, dar experienta mea e limitata in domeniu.

dli spunea...

bune sfaturi, le voi urma si eu :) pe restu v-au ajutat?