Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti

Google Page Rank si Alexa Rank.


Google Page Rank si Alexa Rank. Acestea sunt subiecte de interes pentru creatorii de siteuri care vor sa fie siguri ca siteurile lor o duc bine privind pozitionarea in motoarele de cautare.
Chiar daca si Google Page Rank si Alexa Rank sunt importante in SEO si masoara de fapt acelasi lucru-popularitatea unui site- sunt totusi diferite in anumite aspecte. Aceste diferente fac importanta intelegerea conceptelor de baza privind atat Google Page Rank cat si Alexa Rank, care vor fi explicate in aceasta lectie.

Ce este Google Page Rank ?

badge.jpgGoogle Page Rank , dupa cum fondatorii companiei Google, Larry Page si Sergey Brin, au declarat , este un instrument conceput pentru a clasifica siteurile care sunt indexate de catre motorul de cautare Google. Page Rank-ul poate lua valori de la 0-10. 0 reprezinta cel mai mic scor posibil pentru un site, in timp ce 10 este cel mai mare. Cu cat este mai mare page rankul unui site cu atat primeste un numar mai mare de vizitatori.

Acum stii ce este Google Page Rank. Dar cum exact este el calculat?

Google foloseste o formula matematica extrem de complicata pentru a determina rangul unei pagini. Am putea petrece realmente intreaga lectie analizand aceasta formula, dar s-ar dovedi o pierdere de timp. In loc de asta, vom discuta la un nivel mai putin profund, dar care se va dovedi extrem de folositor.
Cand Google evalueaza un site , se iau in considerare mai multi factori. Primul estelayoutul general al siteului si cat de complet este acesta. Google nu agreeaza trimiterea catre motorul de cautare a hartilor corespunzatoare unor siteuri incomplete, de aceeas ar trebui sa iti trimiti harta siteului numai in momentul in care acesta e complet terminat.
Al doilea factor principal este folosirea cuvintelor cheie. Google favorizeaza siteurile cu o buna folosire a cuvintelor cheie. Lor le place o densitate a cuvintelor cheie intre 3-5%. Alt factor important este cel al linkurilor externe. Lui Google ii place cand alte siteuri trimit linkuri catre siteul tau. In acest mod Google iti poate gasi gasi siteul mai des. Un alt factor important este cat de des se actualizeaza siteul tau. Google uraste siteurile invechite, asa ca ai grija sa iti actualizezi siteul extrem de des. Toti acesti factori formeaza baza a ceea ce se numeste Google Page Rank.
download.jpgPoti sti ce Google Page Rank are siteul tau, ce Alexa Page Rank are, numarul de linkuri catre el, cate pagini are indexate, daca este prezent in cele mai importante directoare si siteuri, daca este mentionat in communicate de presa impreuna cu alti 30 de factori care determina rangul siteului tau folosind ultima verisune a softului Website Popularity SEO ranking cu interfata in limba romana.

Ce este Alexa Rank?

graphs3.jpg
Rankul Alexa ia valori de la 1 pana 1 bilion, sau si mai mult, depinzand de numarul de siteuri existente. Fiecare site aflat pe internet este inclus in Alexa Rank, deci tu practic concurezi cu toti. Scopul principal e sa ai un rang cat mai mare (de obicei intre 1-1.000.000 este considerat un rang bun). La momentul de fata cel mai bine evaluat site pe Alexa este Yahoo.com, desi Google.com reprezinta o amenintare serioasa. Iti poti afla Rank-ul Alexa fie accesand direct Alexa.com fie folosind Website Popularity.

Cum imi pot imbunatati Google Page Rank?

Partea buna despre Google Page Rank este ca poate fi imbunatatit destul de usor. Aplica urmatoare sugestii pentru a ti-l imbunatatii:
1. Creeaza un site care este optimizat pentru motoarele de cautare. Siteul tau ar trebui sa fie plin de continut de calitate caruia nu ii lipsesc cuvintele si expressile cheie. Incearca sa atingi o densitate a cuvintelor cheie de 3-5 % si asigura-te ca toate cuvintele cheie si continutul sunt in conformitate cu scopul siteului.
2. Foloseste corect titlul si META tagurile. Unul din cei mai improtanti factori in optimizarea pentru motoarele de cautare este cel al titlurilor si META tagurilor. Cand le folosesti asigura-te ca titlul este potrivit si META tagurile iti descriu siteul foarte bine. Pentru sfaturi privind META tagurile si titlul, citeste Lecita 4: Creearea titlului si a META tagurilor.
3.Inscrieti toate paginile in harta siteului la Google. Fa asta numai in momentul in care siteul este complet.
4. Cauta sa aduci pe site vizitatori interesati de continutul acestuia.

Cum imi pot imbunatati Rank-ul Alexa?

Ca sa iti imbunatatesti Rankul Alexa ai nevoie sa iti imbunatatesti traficul primit de catre siteul tau. Urmand sfaturile din sectiunile anterioare precum si cele din lectia urmatoare te va ajuta sa iti maresti numarul de vizitatori si implicit Rank-ul Alexa.Sunt destule programe pe net care pretind ca pot imbunatati Rank-ul Alexa, dar in general nu sunt eficiente si pot sa faca mai mult rau decat bine in ceea ce priveste rangul siteului tau. Nu incerca sa iti inscrii siteul in 300.000 de motoare de cautare, acesta e cel mai rau lucru pe care poti sa il faci.

Niciun comentariu: